conxita badia no existeix

festival internacional de cinema musical documental inedit_
secció oficial_
barcelona 2012

la música feta dona o la dona feta música

documental

conxitabadia.cat

dissenyador: xavier clavijo mercader
és possible enyorar algú a qui no has conegut? a mi m'ha passat. conxita badia fou una cantant i pianista excepcional del segle XX. els seus mestres foren enric granados, pau casals i manuel de falla. fou mestra de montserrat caballé, entre d'altres. tenia el do de l'expressió emotiva. captivava. també va ser la meva besàvia, a qui miro d'abraçar en aquest documental.  

“Tot el que he escrit per a veu de soprano ha sigut pensant en tu. Tot, doncs, et pertany”

Pau Casals

“El teu cant regenera, perquè quan me mires tot cantant sento sadollar dintre mon pit tot mon ésser, que plora suaument i consolat. No sé perquè et diuen Conxita -fins jo també, com la gent-. No vull dir-t’ho més, car tu ets Concepció, que tot el que passa pel verb del teu cant esdevé manifestació d’art. Art pur dintre d’un vas d’elecció”

Felip Pedrell

“Un art si élevé, si pur et si intense”

Nadia Boulanger

“Era única, única, tots els monuments que se li fessin serien pocs i si jo serveixo per deixar empremta, la que haig de deixar és la d’ella”

Montserrat Caballé

“Els seus valors humans es reflectien en la seva interpretació de la música: honestedat, espontaneïtat i veritat, les qualitats que només es troben en els grans músics de la història”

Alícia de Larrocha

“La seva veu inconfusible i la seva emotiva expressió, sempre natural i sincera, en fan una intèrpret ideal de les meves cançons”

Frederic Mompou